Idag...
/
Kost.
... försökte jag på mig ett nyttigt recept av Äpplepaj. Då jag inte har någon fusk-dag idag så var jag tvungen att göra en nyttig efterrätt till resterande middagsgäster. Jag fotade lite under prosessen och här kommer några bilder från det.
Jag har inte testat den än så kan inte berätta hur resultatet blev men jag ska fota en bild på kakan när den är färig och skriva hur det smakade :) Förhoppningsvis blir den jättegod!
Detta är alla ingridienserna som behövs (och så äpplen då)

Så här skar jag äpplena och lade dem i en pajform

Detta är nötterna och sirapen innan omrörningen

Yes reultatet kommer som sagt upp här senare ikväll men såhär ska du i alla fall gå till väga:
Ingridienser
6-7 svenska äpplen (jag plockade mina i trädgårn)
2 nävar valnötter
2 nävar hasselnötter
2 nävar mandlar (jag tog södmandel)
3 msk agave sirap (ev vanlig sirap)
2 dl mandelmjöl
100 g smör
Gör såhär:
Skala äpplena och gör de till små bitar, lägg de sedan i en form. Sedan hackar du alla nötterna, helst så litet som möjligt. Smält sedan smöret i en kastrull och blanda därefter ihop de smälta smöret, de hackade nötterna och sirapen. Blanda tills det blir som en "deg".
Sedan brer du ut degen över äpplena.
Ställ ugnen på 200 grader och ha inne pajen i cirka 20 minuter, ta ut när den fått fin färg :)
Hoppas ni gillar detta!